Vijesti

GRADONAČELNIK ĐAKOVIĆ: PROMJENA SKUPŠTINSKE VEĆINE IZRODILA NEPRINCIPIJELNU KOALICIJU

GRADONAČELNIK ĐAKOVIĆ: PROMJENA SKUPŠTINSKE VEĆINE IZRODILA NEPRINCIPIJELNU KOALICIJU

Gradonačelnik Prijedora Milenko Đaković izjavio je na današnjoj konferenciji za novinare da je promjena skupštinske većine u ovom gradu izrodila neprincipijelnu koaliciju koja remeti funkciju grada, prije svega razrješenjem dužnosti pojedinih ličnosti koje su u prethodnom periodu aktivno učestvovale u realizaciji programa rada gradske uprave.

“Naglašavam, ovo sve upućuje na pokušaj rušenja vlasti u gradu Prijedoru, a ne na demokratsku promjenu vlasti koja se dešava svake četiri godine na izborima”, rekao je Đaković na konferenciji za novinare.

On je dodao i da se sada mogu stvoriti neravnoteža i osjećaj nesigurnosti, što može imati dalekosežne posljedice na dalji razvoj grada.

On je podsjetio da grad ima usvojene strateške dokumente i program rada gradonačelnika i gradske uprave, te da se trudi da po tome i rade u ovoj godini, ali da je na sceni neprincipijelna koalicija koja ne nastoji da na demokratski način mijenja stvari.

“To je, prije svega, vidljivo razrješenjem dužnosti predsjednika Skupštine grada Prijedora Seada Jakupovća i načelnika Odjeljenja za saobraćaj, komunalne poslove, zaštitu životne sredine i imovinsko-pravne odnose Zlatka Ritana bez ikakvog adekvatnog razloga i bez adekvatnih obrazloženja. Izražavam rezervu na ovakve odluke”, dodao je Đaković.

Odbornici Skupštine grada Prijedora razriješili su dužnosti Jakupovića i Ritana na sjednici održanoj 17. i 18. aprila.

 

Click to add a comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Vijesti

More in Vijesti