Vijesti

Prijedorski Odsjek za saobraćaj i parkinge, u prvih devet mjeseci ove godine ostvario je ukupan prihod od oko 285.000 KM.

Prijedorski Odsjek za saobraćaj i parkinge, u prvih devet mjeseci ove godine ostvario je ukupan prihod od oko 285.000 KM.

Prijedorski Odsjek za saobraćaj i parkinge, u prvih devet mjeseci ove godine ostvario je ukupan prihod od oko 285.000 KM

Kako je pojasnio Aleksandar Jeftić, šef ovog Odsjeka veći su prihodi koji su ostvareni prodajom karata putem parking automata, kao i mjesečnih i godišnjih parking karata, a manji od blokade vozila parkiranih na nedozvoljenim mjestima.

– To je ono ka čemu težimo, da bude što manje represije, a da što više vozača regularno koristi parking mjesta u gradskoj zoni. U prethodnom periodu imali smo problema u radu. Prije svega, vremenske prilike  početkom godine su bile loše i otežavale su kontrolisanje parkirališta.U toku godine imali smo problema i sa službenim vozilom. Ljetos smo napravili 100 novih parking mjesta, koja su trenutno besplatna, koja su odvukla određen broj vozača na ta parking mjesta. Ali kako podaci pokazuju, to nije negativno uticalo na prihod parking servisa – rekao je Jeftić.

Click to add a comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Vijesti

More in Vijesti