Vijesti

Prijedor dobija savremenu tržnicu iduće sedmice

Prijedor dobija savremenu tržnicu iduće sedmice

Grad Prijedor iduće sedmice dobiće novu zelenu pijacu koja će raditi u sastavu javnog preduzeća Gradska tržnica i već od subote biće na raspolaganju građanima. Na površini od 2.238 metara kvadratnih sa 126 tezgi biće to najsavremenija tržnica u ovom dijelu BiH, saopšteno je iz Gradske uprave koja je u cijelosti finansirala ovaj infrastrukturni projekat.

“Sa ovim objektom biće ispunjeni svi uslovi za promociju kvalitetnih proizvoda domaćih proizvođača, ali i lokalnih preduzeća koja su zainteresovana da svoje proizvode reklamiraju na ovaj način”, navodi se u saopštenju.

pijaca22

Novim objektom zelene pijace dobiće se optimalni uslovi da se ljudi zaštite prilikom prodaje, ali i da se stvore sanitarno-higijenski uslovi potrebni za ovakvu vrstu objekata.

Osim otvorenog dijela pod nadstrešnicom, novi objekat tržnice ima kvantašku pijacu i čvrsti objekat gdje će biti smještena prodaja mliječnih proizvoda i ugostiteljski sadržaji, trgovina, poljoprivredna apoteka, restoran.

Izgradnja nove zelene pijace počela je 2011. godine izradom tehničke dokumentacije i pokrivanjem kolektora, a projekat je dalje realizovan fazno, kako su dozvoljavale finansijske mogućnosti.

Svečano otvaranja zelene pijace najavljeno je za petak, 29. jul, u 12.00 časova.

Click to add a comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Vijesti

More in Vijesti