Vijesti

Prijedor: Na nastavu došle pijane

Prijedor: Na nastavu došle pijane

Četiri maloljetne učenice jedne prijedorske srednje škole prošli mjesec su na nastavu došle pijane. Da su učenice u vidno alkoholisanom stanju primjetio je psiholog i odmah obavijestio prijedorsku policiju.

Iz CJB Prijedor saopćili su da je utvrđeno da su učenice prethodno bile u jednom ugostiteljskom objektu, ali u društvu nekoliko punoljetnih osoba.

– Zato nije utvrđeno postojanje elemenata prekršaja po Zakonu o javnom redu i miru, u pogledu zabrane točenja alkoholnih pića maloljetnim licima, a samim tim niti postojanje prekršajne odgovornosti zaposlenih lica i vlasnika ugostiteljskog objekata- saopćila je portparolka CJB Prijedor, Zvezdana Alendarević.

Iako policija u ovom slučaju neće kažnjavati, iz škole ipak najavljuju kazne zbog dolaska učenica na nastavu u pijanom stanju.

Predsjednica Aktiva direktora srednjih škola prijedorske regije, Valentina Sovilj ističe da takve incidente obrazovne ustanove neće tolerirati.

– Pokrenut ćemo disciplinski postupak i od učenica uz prisustvo roditelja uzeti izjave – poručuje Sovilj.

Nastavničko vijeće predložit će kazne, a u ovom slučaju kazna će biti ukor uz smanjenje ocjene iz vladanja. Sovilj dodaje da pijanih učenika u školi do sada nije bilo.

Slučajevi služenja maloljetnika alkoholnim pićem u kafanama postoje, a dokaz toga je i primjer jednog konobara.

Kaže da je slušao upustvo bivšeg gazde i poslužio maloljetnike alkoholnim pićem. Međutim, na djelu ga je uhvatila inspekcija zbog čega je kažnjen sa 400 KM.

Click to add a comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Vijesti

More in Vijesti